دکتر وحید احدنژاد

مصاحبه با دکتر وحید احدنژاد عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور ( دریافت رزومه دکتر احدنژاد )

  • خودتون معرفی کنید و بفرمایید در چه زمینه ای تحصیل کردین؟

بنام خدا
اینجانب وحید احدنژاد هستم دانشیار رشته زمین شناسی گرایش بلورشناسی و سنگ شناسی (پترولوژی). بنده دکترایم را به طور مشترک در دانشگاه تهران و دانشگاه پلی تکنیک زوریخ سوئیس (ETH) گرفته ام و چند سال پیش هم دوره پست دکترا در همان دانشگاه ETH که رتبه نخست دنیا را در علوم زمین دارد، گذرانده ام.

  • علت انتخاب این رشته چی بود؟

به طور ذاتی من علاقه فراوانی به طبیعت دارم و از کودکی بهترین مکانی که برای من لذت بخش بود کوه و دشت و صحرا بوده و بهمین دلیل این مسئله نقش اصلی را در انتخاب این رشته داشته است. عامل ثانویه، داشتن دبیر زمین شناسی بسیار توانا و باسواد در دوران دبیرستان بود که باعث شد علاقه من به زشته زمین شناسی دو چندان شود.

  • دانشجوی خوب از نظر شما چه ویژگی دارد؟

دانشجوی خوب باید دانشجو باشد نه نمره جو. دانشجویان تا حدود 20 سال پیش واقعا مشخصه یک دانشجو را داشتند یعنی با علاقمندی و البته سعی فراوان سعی در کسب علم و دانش داشته و در فراگیری علم و دانش لحظه ای را از دست نمی دادند. متاسفانه در حال حاضر پدیده ای داریم تحت عنوان نمره جو و مدرک جو که در آن افرادی با استفاده از فرصت دانشجویی صرفاً به دنبال دریافت نمره و اخذ مدرک بوده و کوچکترین علاقه ای به کسب دانش ندارند و به همین دلیل جامعه علمی کشور به شدت رو به اضمحلال است. مسائلی مانند بحران اقتصادی، نبود شغل، سهولت ورود به دانشگاه و … از عوامل اصلی بروز چنین پدیده ای است اما این افراد باید بدانند بازنده واقعی خودشان هستند چون برای خرید مدرکی که ارزش چندانی هم ندارد بهترین لحضات عمرشان را می فروشند.

  • در چه حوزه کاری مشغول هستین؟

حوزه کاری بنده عمدتاً در زمینه معادن و گوهرسنگهاست.


بیشتر بخوانید: مرکز گوهر شناسی دانشگاه پیام نور

  • چندسال تدریس می کنید؟

حدود 12 سال است که در حال تدریس در دانشگاه هستم.

  • نظر خودتون رو درباره بازار کار رشته خودتون بفرمایید

رشته زمین شناسی برای زمین شناسانی که دارای سواد کافی باشند بازار بسیار خوبی دارد. در حال حاضر با کمبود زمین شناس ماهر روبرو هستیم. باید توجه داشت که حدود 10000 معدن فعال در کشور وجود دارند که اگر در هر کدام فقط یک زمین شناس مشغول باشند (در برخی از معادن مانند معدن مس سرچشمه صدها زمین شناس مشغول هستند) فقط 10000 نفر در بخش معدن جذب شده اند. وجود سازمان زمین شناسی با حدود 600 پرسنل که عمدتاً زمین شناس هستند، بخش اکتشافات سازمان زمین شناسی، بخشهای زمین شناسی در موسسات و وزراتخانه های مختلف از قبیل وزارتخانه های راه و شهر سازی، جهاد کشاورزی، شرکتهای خصوصی فعال در زمینه پروژه های عمرانی نظیر سد سازی، تونل سازی، سد سازی، …، شهرداری ها و غیره هزاران شغل ثابت با درآمد مناسب برای رشته زمین شناسی فراهم کرده است.

گذشته از این، ایران بعنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان نفت و گاز دارای صدها موقعیت شغلی در رشته زمین شناسی است.

با توجه به موارد یاد شده و با فرض اینکه حداقل حدود 20000 موقعیت شغلی زمین شناسی در کشور وجود دارد و اگر در نظر بگیریم که سالیانه 10 درصد این افراد بازنشست میشوند به سادگی به عدد 2000 موقعیت شغلی سالیانه برای زمین شناسان می رسیم. نکته جالب این است که سالیانه در کل کشور حدود فقط 500 نفر زمین شناس از دانشگاههای کشور فارغ التحصیل می شوند که اگر در نظر بگیریم برخی از آنها به ویژه بانوان در رشته ای غیر از زمین شناسی مشغول می شوند و عده ای نیز به هر دلیلی از قبیل مهاجرت جذب بازار کار زمین شناسی نمی شوند به کمبود شدید نیروی کار زمین شناسی بیشتر پی می بریم.

  • یک توصیه برای دانشجویان عزیز

دوران دانشجویی به ویژه دوره لیسانس را می توان به جرأت بهترین دوره زندگی هر فرد در نظر گرفت. بنابراین به دانشجویان گرامی توصیه می شود از این دوران بهترین استفاده را ببرند و با استفاده از فرصتها ضمن ارتقای دانش و تخصص توانمندی های اجتماعی خود را افزایش دهند تا بتوانند فرد موفقی در جامعه باشند.

  • نظرتون در مورد کارآفرینی بفرمایید

هر فرد دانش آموخته باید خود را یک کارآفرین بداند نه کارجو. در صورتی که فرهنگ کارآفرینی در بین دانشجویان گسترش یابد بزرگترین مشکل پیش روی این قشر یعنی آینده شغلی برطرف می شود. طبیعتا برای این هدف لازم است در طی دوران دانشجویی و نه پس از دانش آموختگی به آموزش دانشجویان پرداخته و انان را به ویژه از نظر ذهنی یک کارآفرین بار آورد.

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست