مرکز گوهر شناسی دانشگاه پیام نور

با توجه به رشد روزافزون نقش صنعت طلا و جواهرات و گوهرسنگ‌ها در اقتصاد جهانی و گردش مالی رسمی بیش از 400 میلیارد دلار و غیررسمی 600 میلیارد دلاری آن از یک سمت و گسترش دانش گوهرشناسی و فناوری‌های مرتبط با ساخت انواع سنگ‌های مصنوعی و بهسازی سنگ‌های طبیعی، وجود مراکز علمی مرتبط با شناسایی و اصالت‌سنجی انواع گوهرسنگ‌ها و جواهرات ضروری به نظر می‌رسد. از این رو ده‌ها سال است که کشورهای صاحب نام در این زمینه از قبیل آمریکا، هند، تایلند، بلژیک و غیر اقدام به ایجاد موسسات علمی مرتبط با این صنعت نموده‌اند تا هم بتوانند بعنوان بازوی علمی تجار و صنعتگران به آنان کمک کرده و هم عموم مصرف بتوانند با مراجعه به این مراکز معتبر نسبت به خرید مطمئن جواهرات و سنگ‌های قیمتی اقدام نمایند.
بر همین اساس، دانشگاه پیام نور بعنوان بزرگترین و جامع‌ترین دانشگاه دولتی کشور یه منظور پاسخگویی به نیازهای مطالعاتی و پژوهشی در زمینه‌های مختلف گوهرشناسی، جواهرات و فلزات قیمتی در داخل و خارج از کشور اقدام به تاسیس اولین پژوهشکده گوهرشناسی با رویکرد دانش-بازارمحور نموده و چهار گروه تخصصی در این پژوهشکده تعریف کرده است که عبارتند از گروه گوهرشناسی، گروه گوهرتراشی، گروه طراحی و ساخت جواهرات و گروه برندینگ جواهرات.
پژوهشکده گوهرشناسی تلاش نموده است تا از بدو امر با فعالین و تجار صنفی مرتبط با طلا و جواهرات ارتباط تنکاتنگی برقرار کرده و با تبادل تجارب و همفکری اقدام به ایجاد مرکزی امین جهت بررسی و پاسخگویی به مشکلات و مسائل مرتبط با گوهرسنگ‌ها و جواهرات نماید. بر این مبنا، بر حسب پیشنهاد ریاست پزوهشکده و تائید ریاست محترم دانشگاه، اعضای شواری سیاستگذاری پژوهشکده از افراد شاخص بازار و همچنین اساتید دانشگاهی مرتبط با صنعت جواهرات انتخاب شدند. این اعضا عبارتند از:
1- محمد کشتی آرای (فعال شناخته شده بازار و رئیس ادوار اتحادیه کشوری طلا و جواهرات)
2- عبدالنبی مکابر (فعال باسابقه و عضو هیات رئیسه ادوار اتحادیه تولیدکنندگان و صادر کنندگان طلا و جواهرات)
3- دکتر محمدعلی کریمی (معاون پژوهش و فناوری دانشگاه)
4- دکتر وحید احدنژاد (رئیس پژوهشکده فعال دانشگاهی و بازار در زمینه گوهرسنگ‌ها و جواهرات)
5- دکتر خدیجه دیده‌بان (مدیرکل دفتر امور پژوهش و فناوری- عضو حقوقی)
6- دکتر حسن علیزاده (عضو هیات علمی دانشگاه و فعال بازار در زمینه معدن)
7- دکتر تقی نبئی (عضو هیات علمی دانشگاه و رئیس سازمان نظام مهندسی معدن کشور)
8- دکتر سیدجواد مقدسی (عضو هیات علمی دانشگاه و فعال بازار در زمینه اکتشاف معادن گوهرسنگ)
9- دکتر بهزاد حاج‌علیلو (عضو هیات علمی دانشگاه و و مدرس گوهرشناسی)

پست های مرتبط

نتیجه‌ای پیدا نشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست