آقای دکتر علیمردان شیبانی ، متولد 29 آبان 1323 از بیرجند، ایشان مدرک لیسانس مدیریت صنعتی و برق خود را از ایران، فوق لیسانس خود را در رشته MBA با گرایش صنعتی از آمریکا و دکترا را در علوم مدیریت از دانشگاه بوردو فرانسه اخذ نمودند. از سوابق کاری ایشان می توان به مشاور امور صنعتی شرکت ملی فولاد ایران، مدیر داخلی شرکت صنایع اراک، مدیر عامل شرکت بوریا ، مدیر عامل شرکت صنایع موکت همدان و عضو هیات مدیره شرکت های بوریا،موکت همدان، همارشتن و باند و گاز و پنبه کاوه اشاره کرد. آقای دکتر شیبانی فعالیت اجتماعی متعددی نیز دارند از جمله: عضو هیات مدیره انجمن صنایع نساجی ایران، عضو هیات مدیره اتاق ایران و انگلیس ، عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، عضو کمیسیون صنعت اتاق بازرگانی ، عضو انجمن مدیران صنایع، عضو انجمن علوم مدیریت ایران و خانه مدیران ، عضو اتاق های بازرگانی آلمان، ایتالیا، انگلیس، فرانسه ، بلژیک، چین، عراق و افغانستان و عضو دائمی موسسه محک(موسسه حمایت از کودکان مبتلا به سرطان) با ایشان به عنوان رئیس هیات مدیره شرکت باند و گاز و پنبه کاوه مصاحبه ای انجام دادیم که متن آن را در ادامه می خوانید.
آقای دکتر شیبانی از خاطرات اولیه تاسیس کارخانه باند و گاز و پنبه کاوه اینگونه صحبت های خودشان را آغاز کردند: اعتماد و اعتقاد به کار درست ، صداقت و پشتکار در انجام کار ، اهداف جامعه دوستانه و کمک به همنوع ، باعث شد هیات مدیره ی کارخانجات صنایع اراک در اوضاع سخت هشت سال جنگ به فکر احداث کارخانه ای با نام هیدرو استریل(باند و گاز و پنبه کاوه )فعلی برای تولید با کیفیت محصولات یکبار مصرف پزشکی با طرح اولیه روانشاد مهندس مهدی طهرانی بیُفتند. از این رو نامه درخواست واحد جدید را از آقای مهندس طهرانی گرفتم و خودم شخصا برای گرفتن مجوز اقدام کردم. آقای مهندس انگجی ، مدیر کل وقت صنایع اراک، که انسانی صادق کار بلد و معتقد به پیشرفت صتعنی کشور بودند وقتی مشاهده کردند افرادی صادق، با تجربه بر اساس اعتقاد به خودکفایی کشور و رفاه بیشتر جامعه دست به چنین اقدام خوبی زده اند ، مجوز ایجاد این واحد جدید را به سرعت صادر نمودند ، که امیدوارم همیشه موفق وسلامت باشند.
بعد از صادر شدن مجوز ، در شرایط سخت جنگ، پیشرفته ترین ماشین آلات این صنعت از کشور آلمان وارد شد و در شهرک صنعتی کاوه واقع در شهرستان ساوه این واحد ایجاد گردید . اکنون بعد از گذشت حدود 36 سال از تاسیس کارخانه، متوجه طرح و ایده عالی شادروان مهندس مهدی طهرانی می شویم که چقدر خلاقانه این ایده را طرح ریزی و مدیریت کردند و بسیار ممنون و متشکرم از آقای مهندس توفیقی مدیر عامل شرکت باند و گاز و پنبه کاوه و همکار همیشه همراهشان آقای هادی جلالیان عضو هیات مدیره شرکت و همه دیگر عزیزان توانمند همکار که با دستان توانای خودشان از سال هزار و سیصد و شصت و شش، به بهترین شکل ممکن سختی ها را پشت سر گذاشتند و محصولات یکبار مصرف پزشکی را که از نظر استاندارد، بسیار مهم هستند، را با بهترین کیفیت تولید و در دسترس همگان قرار می دهند . ایشان در ادامه از اهداف اولیه کارخانه باند و گاز و پنبه کاوه گفتند: ما در زمان جنگ بودیم، سربازان و افسران و فرمانده هان، می بایستی اسلحه به دست در خط مقدم جبهه بیاستند ، و ما در این سو ، در صحنه اقتصادی اسلحه کار و تولید به دست داشتیم ، اسلحه ما تولید باند و گاز و پنبه بود که گره ای از درد های این همه زخمی در دوران جنگ باز کند، قطعا اگر اعتقاد و ارزش کاری که در پیش رو داشتیم نبود با توجه به درآمد اندک و غیر قابل توجیه اقتصادی ،چرخ شرکت هرگز نمی چرخید، اما هدف اولیه ما نه درآمد و سود بلکه تامین اینگونه تجهیزات بود ، در همان زمان بودند شرکت هایی که افزایش قیمت داشتند ، اما ما با اعتقاد به وظیفه ی انسانی خود هرگز چنین اقدامی نکردیم و سعی کردیم به بهترین شکل ممکن و در سریع ترین زمان ،تمام تجهیزات لازم را به دست تمامی نیازمندان به این کالا برسانیم که خوشبختانه در این زمینه بسیار موفق عمل کردیم .
دکتر شیبانی در ادامه بیان کردند: خشت و بنای شرکت کاوه از طرح ایده اولیه تا بکارگیری مدیران صادق و پرتلاش بسیار واقع بینانه بود ، توانایی ، اعتقاد مدیران به اهدافشان ، انتخاب درست و به جا در لحظات نوسانات اقتصادی، اعتماد به همکاران و توجه ویژه به آنان از لحاظ روحی ، فرهنگی، مادی و درک درستی از خانواده بودن اعضای این شرکت همگی باعث شده همچنان با گذشت 36 سال از تاسیس کارخانه شرکت به بسیاری از اهدافش برسد و در کمال امید ، شوق و اشتیاق به اهداف جدید فکر کرده و برای دستیابی به آنها حرکت های اولیه را آغاز کرده باشد. از جایی که هدف اولیه شرکت در زمان آغاز به کار کارخانه برطرف نموندن نیاز های اولیه انسان دوستانه بوده و گویی شرکت از زمان ایجاد دارای مشخصه مسئولیت اجتماعی بوده از ایشان در خصوص همین موضوع سوالی پرسیدیم که ایشان در جواب گفتند: امروزه از بحث به این مهمی نمیتوان به راحتی گذشت و نمیتوان بدون پرداختن به آن فقط به کار ، تولید و فروش فکر کرد. قطعا نمی توانیم چشمانمان را بر روی نیاز های روحی و فرهنگی کارکنان شرکتِ خود و جامعه ای که خودمان در آن زندگی میکنیم ببندیم ، در نتیجه هر سرمایه گذاری برای این موضوع مهم انجام شود، هم به نفع جامعه و هم به نفع سرمایه گذار خواهد بود .
خداوند را شاکریم که شرکت کاوه بعد از 25 سال فعالیت حرفه ای در زمینه مسئولیت اجتماعی توانسته با برنامه های خاص مثل جشن دانش آموزی فرزندان پرسنل شرکت ، جشن کارگری، تولد پرسنل شرکت و… در درون سازمان و در برون سازمان، شرکت در همایش ها و سمینار های متنوع، همکاری با انجمن های خیریه و … خوب عمل کند . از این پس هم می تواند با ایده های جدید، فعالتر از قبل در این حوزه حضور داشته باشد. آقای دکتر شیبانی در خصوص اهمیت واحد روابط عمومی و نقش این واحد در خصوص دستیابی به اهداف هر کسب و کاری نظر خود را اینگونه بیان نمودند: جلب اعتماد مردم ، انجام اصولی کارها ، مشتری مداری، آشنایی با متد های تبلیغاتی روز ، تولید محتوای خاص و ارزشمند و … از وظایف واحد روابط عمومی هر شرکتی است،که به همان اندازه که تولید و فروش برایش ارزشمند است ، حقوق مشتری نیز برایش ارزشمند است. قطعا بدون در نظر گرفتن نیاز مشتری و کسب رضایت آنان عمرِ کسب و کار طولانی نخواهد بود. به نظر من این واحد سرمایه ای خوب برای شرکت به شمار می آید و نقشی بسیار مهم دارد، چون روابط عمومی واحدی است که به راحتی می تواند درد دل های مردم جامعه ، نیاز های آنان ، نظرات و پیشنهادات آنها را دریافت کرده و در راستای رفع نیاز ها و تولید بهتر و با کیفیت تر ایده های خاص و ناب در زمینه تبلیغات و کالاهای مورد نیاز مردم به مدیریت شرکت عرضه کند.
آقای دکتر شیبانی از حسِ خودشان در اولین باری که نشریه کاوه را دیدند برایمان گفتند: آقای مهندس توفیقی ، بسیار علاقمند به آموزش و آگاهی رسانی به مردم بوده و هستند ، به همین جهت نشریه کاوه را طوری طراحی کردند که بسیار ساده، روان و جذاب برای عموم مردم جامعه باشد. هر آنچه در نشریه کاوه وجود دارد ، بیشتر در حوزه سلامت است و می توان گفت بحثی تخصصی است، اما با وجود نیروی های خوبی که مطالب نشریه را آماده سازی می کنند مشخص است که روی متن ها بسیار کار شده تا علاوه بر تخصصی بودن ، بسیار ساده و قابل درک نیز هستند. از طرفی؛ من فکر میکنم افرادی که نشریه را آماده می کنند خود را بخشی از مردم می دانند ، و چون هدف اصلی آنها آگاهی رساندن به جامعه است ، و نه فقط چاپ یک نشریه ، متن ها بسیار دلنشین و خوب هستند، این تعریفات نه از سر تعارف است و نه از سر دوستی بلکه نقاط قوتی است که من از نشریه حس میکنم . نشریه کاوه به دلِ خواننده می نشیند، چون از دلِ نویسنده نوشته شده و این خود ارزش فراوانی دارد. من خودم از موضوعات نشریه، متن های دکتر کاوه که ، تخصصی و بسیار ساده و قابل درک هستند را بیشتر می پسندم و دوست دارم . همین سادگی باعث شده نشریه کاوه در اکثر داروخانه ها، کلینیک ها ، بیمارستان ها ، مطب ها و … وجود داشته باشد، خوانده شود و روز به روز تیراژ آن افزایش یابد. با این که بسیار خوب در این ده سال کار کرده اید اما هنوز راه زیادی در پیش دارید و این به معنی کم کاری در زمینه نشریه نیست ، بلکه دنیا همیشه در حال تغییر است و شما نیز می توانید تغییرات مثبت و خوبی در موضوعات نشریه داشته باشید و به سوی آینده و جلو گام بردارید. از همین جا موفقیت های روز افزون را برای شما و شرکت کاوه آرزو می کنم و امیدوارم همیشه نام کاوه به خوبی بدرخشد. از مصاحبه شما هم ممنون و متشکرم .
منبع : سایت باند، گاز و پنبه کاوه